Toiveohje: Eukalyptus sukat

Tämä taitaa olla tähän asti julkaisemistani sukkaohjeista yksi suosituimmista ja korviini on kantautunut harmitusta siitä, että ohjetta ei ole enää ollut saatavana, joten korjataanpa nyt tämä asia ja päivitetään ohje uudestaan tänne blogiin. Ohje on siis julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2015.
Nyt maaliskuun aikana neulotuilla sukilla voit osallistua Instagramissa "yhteisneulontaan" ja neuloa näitä sukkia siellä kanssani. Palkitsen yhden kuvan kuun lopussa itse ompelemallani projektipussukalla. Käytä tagia #maaliskuueukalyptus  
Edit: Ohje on nyt saatavissa Ravelryn kautta myös PDF- muodossa.
---
Koko: nainen (36-37)
Lanka: esim. 7 veljestä (minulla tässä sävy hiekka 060) tai Drops Karisma (tätä kirjoittaessani tarjoushintainen ja tarjolla on IHANIA sävyjä paljon!)
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
Tiheys: 24 s= 10 cm


Varsi
Luo 48 s   ja jaa silmukat neljälle puikolle  12-12-12-12. Neulo suljettuna neuleena 2o, 2n joustinneuletta noin 3 cm.
Jatka neulomista pitsikaavion mukaan. Toista kaavion kerrokset 1-12 kaksi kertaa ja sitten vielä kerrokset 1-2.
Huom! siirrä nyt kerroksen 1. silmukka 4. puikon loppuun (11-12-12-13).


Kantapää
Kantapää neulotaan edestakaisin sileää neuletta 1. ja 2. puikon silmukoilla (23 s). Kun kantalapun korkeus on noin 7 cm, neulo oikeasta reunasta, kunnes puikoilla on jäljellä 8 s. Neulo seuraavat silmukat takareunoistaan oikein yhteen. Käännä työ.
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta (lanka työn edessä) ja neulo sitten nurjaa, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Neulo 2 kaksi seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ.
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo oikeaa, kunnes työssä on jäljellä 7 s, neulo seuraavat silmukat takareunoistaan oikein yhteen. Jatka samalla tavalla lyhennettyjä kerroksia (sivusilmukat vähenevät koko ajan), kunnes kaikki sivusilmukat on neulottu. Keskelle jää yhteensä 9 silmukkaa.


Jatka neulomista jalkapöydän päällä pitsikaavion mukaan ja pohjan silmukoilla sileää. Poimi sivuista 12+1 silmukkaa ja neulo ne takareunoistaan oikein, ettei työhön muodostu reikiä. Huomaa, että kaavion toistoja jalkapöydän päällä tulee nyt 4+1 aikaisemmin lisätty silmukka viereiseltä puikolta. Tämä siksi, että kuvio jatkuisi symmetrisenä.
Kiilakavennukset:
Neulo yksi kerros aloita sitten kavennukset seuraavasti: neulo aina joka kolmannella kerroksella 1. puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja tee ylivetokavennus 4. puikon alussa, kunnes silmukoita on taas 48. Kerrosten vaihtumiskohta on keskellä takana.


Kärkikavennukset:
Kun sukan pituus on noin 4 cm lyhyempi kuin haluttu pituus, aloita kavennukset. Huom! Lopeta pitsikuvio kerrokselle 2 tai 8. Jaa silmukat nyt puikoille tasan 12-12-12-12 ja neulo sileää samalla kaventaen.

Leveä nauhakavennus:
Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 oikein, tee ylivetokavennus.
Neulo 2 välikerrosta ja toista kavennukset.
Neulo sitten kavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 6 s.
Tämän jälkeen kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s.
Vedä lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele huolellisesti.

Viimeistey:
Kostuta valmiit sukat liottamalla niitä kädenlämpöisessä vedessä noin puoli tuntia. Veteen on hyvä lisätä hieman villaa pehmittävää ja hoitavaa ainetta, itse käytän yleensä Sonett- villanhoitoainetta. Se pehmittää mukavasti myös neuloessa aika karkeahkon seiskaveikan!
Purista ylimääräinen vesi pois ensin painellen ja sitten paksun froteepyyhkeen välissä. Pingota sukat kuivumaan sukkablokin päälle tai asettele ne tasaiselle alustalle ilmavaan paikkaan.

Mainostajien linkit: Novitaknits, Adlibris ja Hyvinvoinnin Tavaratalo

3 kommenttia

  1. Ehdottomasti mukana neulomassa näitä :)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti mukana neulomassa näitä :)

    VastaaPoista
  3. Jee! Tosi hienoa että lähdet mukaan, Minna! :)

    VastaaPoista