tiistai 23. toukokuuta 2017

Marsipaani palmikkosukat (ohje)

Marsipaani-sukkien ohje on sopiva vaikka ihan ensimmäiseksi palmikkoneuleeksi, mutta toki malli on klassisen ajaton kokeneemmallekin neulojalle.
Joskus sitä kaipaa juurikin sellaista helposti muistettavaa ohjetta, jonka parissa voi vain rentoutua ihanasta langasta nauttien…
Langaksihan näihin sopii mikä tahansa sport- tai DK-vahvuinen lanka, jossa on 50g kerässä metrejä noin 120-130m. Sukkapariin tarvitset kaksi kerää.
Tämä ohje on julkaistu blogissa ensimmäisen kerran huhtikuussa 2015 ja se on saatavissa myös Ravelryn kautta PDF-tiedostona.
P.S...Julkaisin maanantaina aika kivan arvonnan , johon voi osallistua toukokuun loppuun saakka.
---
Lanka:
DK- tai sport-vahvuinen lanka esim. Rowan Pure Wool (mallisukat neulottu tästä, ihan samaa sävyä 025 ei enää värikartassa) 125m/50g. Voit käyttää hyvin myös vaikkapa Novita Nallea tai Gjestal Maijaa.
Puikot: 3-3,5 mm sukkapuikot ja palmikkopuikko
Tiheys: 26-28s=10cm (tiheys vaikuttaa sukan lopulliseen kokoon, joten puikkokoolla voit kokoa vähän säätää haluamaasi suuntaan.
Koko: noin 37-38

Varsi:
Luo 56s puikoille 3,5 mm, jaa silmukat tasan neljälle puikolle. Yhdistä renkaaksi, kerrosten vaihtumiskohta on keskellä takana. Neulo ensin yksi kerros oikeaa ja sen jälkeen mallineuletta *2o, 3n, 4o, 3n, 2o*= 1. puikon silmukat. Toista sama myös puikoilla 2, 3 ja 4. Tämä on kaavion ensimmäinen kerros. Jatka neulomista kaavion mukaan, kunnes varren pituus on noin 18,5 cm ja olet viimeksi neulonut kerroksen 6. Jaa nyt silmukat siten, että 1. ja 4. puikolla on 13s ja 2. ja 3. puikoilla kummallakin 15s.

Kantapää:
Kantapää neulotaan edestakaisin sileää neuletta 1. ja 4. puikon silmukoilla (26s). Kun kantapään pituus on noin 6cm jaa silmukat 8-10-8. Nurjan puolen kerros: Neulo nurjaa kunnes jäljellä on 9s. Neulo 2n yhteen, käänny, neulo oikeaa kunnes jäljellä on 9s, tee ylivetokavennus, käänny. Neulo nurjaa kunnes jäljellä on 8s, neulo 2n yhteen, käänny jne.. jatka näin kunnes kaikki reunasilmukat on neulottu. Poimi molemmista sivuista 13s.

Kiilakavennukset:
Kavenna 1. puikon lopussa 2o yhteen ja 4. puikon alussa
ylivetokavennus joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä yhteensä 52s. Jaa silmukat puikoille 13s kullekin.
Jatka palmikoita 2. ja 3. puikolla, neulo sileää pohjasilmukoilla.

Kärkikavennukset:
Kun työn pituus on 20cm ja olet viimeksi neulonut palmikonkierrot jatka neulomalla sileää ja kavenna samalla:
1. puikon lopussa 2o yhteen, 1o. 2. puikon alussa 1o, ylivetokavennus. 3. puikon lopussa 2o yhteen, 1o. 4. puikon alussa 1o, ylivetokavennus.
Neulo 2 välikerrosta ja toista samanlaiset kavennukset. *Yksi välikerros ja seuraavalla kavennukset* Toista ** vielä kaksi kertaa.
Yksi välikerros.
Tämän jälkeen kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8s. Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi, päättele huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti