perjantai 26. toukokuuta 2017

Mustaherukka- sukat (ohje)

Näiden sukkien neulominen on mielenkiintoista ja nopeaa, kun saa seurata raitavärien ja pienten kuvio-osuuksien “vuoropuhelua”.
Värejä vaihtamalla sukista tulee tyystin erilaiset, kokeile vaikka vaihtaa pohjaväriksi luumun sijaan sinapinkeltainen!
Ohje on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2015.


Koko: 36-37
Lanka: Gjestal Maija kanerva (222), luonnonvalkoinen (200), tumma harmaa (203) ja vaalea harmaa (203) Langaksi sopii myös hyvin vaikkapa Novita Nalle*, joka on loppuviikon ajan Novitan verkkokaupassa -20%, kuten myös kaikki muutkin langat.
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Tiheys: 28s= 10 cm

Varsi:
Luo pohjavärillä (kanerva) 56 s ja jaa silmukat neljälle puikolle (1414-14-14) . Kerroksen vaihtumiskohta on keskellä takana. Neulo suljettuna neuleena 1o, 1n joustinneuletta yhteensä noin 3 cm. Jatka kuvioneuletta ja neulo ruutukaavio I. Neule sitten raitakaavio A. Toista ruutukaavio I. Neulo vielä raitakaavio B ja sen jälkeen vielä 1 krs pohjavärillä.


Kantapää:
Kantapää neulotaan sileää neuletta (oikealla oikein, nurjalla nurin) edestakaisin 1. ja  4. puikon silmukoilla  yhteensä 28 silmukalla. Nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta sekä oikealla että nurjalla kerroksella. Neulo sileää noin 6-6,5 cm.

Kantapohjan kavennukset:
Neulo työn oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä  10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli). Käännä työ. Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo 9 s nurin ja neulo 2 seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 9s, tee ylivetokavennus. Jatka samalla tavalla kaventamista, kunnes sivusilmukat loppuvat
ja  keskelle jää silmukoita yhteensä 10.
Jatka neulomista pohjavärillä ja poimi kantalapun vasemmasta reunasta 14s + 1 s kantalapun ja II puikon välistä. Neulo poimitut silmukat kiertäen (= takareunasta) oikein, niin  työhön ei pääse muodostumaan reikiä. Poimi kantalapun oikeasta reunasta saman verran silmukoita.

Kiilakavennukset:
Jatka neulomalla raidoitusta ja kuvioraitoja alla olevan ohjeen mukaan ja kavenna samalla seuraavasti: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä silmukkaa ylivetäen oikein yhteen. Neulo kaksi välikerrosta ja toista samanlaiset kavennukset. Jatka kavennuksia joka kolmannella kerroksella, kunnes työssä on jäljellä taas yhteensä 56 silmukkaa.
Raitakaavio A. 2 krs pohjavärillä (kanerva). Raitakaavio B. Ruutukaavio I.
Raitakaavio A. Ruutukaavio I.
Kun jalkaterän pituus on noin 20 cm tai pikkuvarvas on peittynyt, aloita kärkikavennukset.

Sädekavennus:
Neulo jokaisen puikon keskellä ja lopussa 2 oikein yhteen. Neulo kolme välikerrosta ja toista kavennukset. *Neulo kaksi välikerrosta ja toista kavennukset.* Toista ** Neulo yksi välikerros ja toista kavennukset. Tämän jälkeen toista kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8s. Pujota lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele huolellisesti.

Mainoslinkki: Novitaknits

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti